Tee annetus

AITA SINAGI MEIL AIDATA

Helista annetustelefonile või TEE ANNETUS KODULEHEL

900 7705
5 € 900 7710
10 €
900 7715
25 €

AITA SINAGI MEIL AIDATA

Helista annetustelefonile

900 7705
5 €

900 7710
10 €

900 7715
25 €

2015-2019

2015. aasta põhiprojektiks oli annetuste kogumine kirurgiliste instrumentide väljavahetamiseks operatsioonisaalides. Lastehaigla eripäraks on lisaks multiprofiilsusele, patsientuuri erinev suurus. Kõige väiksemad patsiendid kaaluvad alla kilo, suurimad ei erine täiskasvanutest. Seega vajame tööks väga erinevaid, aga ka erinevas suuruses instrumente.

Samal aastal andis Tallinna Lastehaigla Toetusfond lastehaiglale üle 42 252 eurot maksvad videobronhoskoobid anestesioloogia-intensiivraviosakonda.

Kevadel tähistas EERO oma 25. sünnipäeva. Toetusfondi poolt näidati pidupäeval ka videofilmi Kanada eestlaste abist Eesti suurimale lastehaiglale. EERO poolt aga kanti sünnipäeval üle Toetusfondile osa Alma Kruuse pärandusest ja EAK Kanadas toetus.

Jätkus 2014 KÜSK-i Šveitsi Vabaühenduste fondist alanud projekti jätkuprojekt (Personaalne lähenemine laste ülekaalulisuse käsitluses), milles osaleb 20 kooliealist ülekaalulist last ja nende vanemat.

Tore, et meie koolinoored ja õpetajad on leidnud tee heategevuse juurde. Lisaks Sakala Eragümnaasiumile, tulid lastehaigla väikestele patsientidele 2015. aastal appi ka Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Selts, Pirita Majandusgümnaasiumi abituriendid, Jüri Gümnaasiumi õpetajad ja õpilased, Tallinna Tehnikagümnaasiumi õpilasesindus ja huvijuht, Tapa Gümnaasiumi G1 õpilased ja juba mitmendat aastat Tallinna Õismäe Vene Lütseumi koolipere.

Toetusfondi juhataja osales septembris EPHA konverentsil Brüsselis, kus toetusfond võeti EPHA liikmeks. EPHA on juba üle 20 aasta olnud tervishoiuga seotud probleemide eestkõnelejaks. EPHA-l on üle 100 liikmesorganisatsiooni – tervishoiu probleemidega tegelevad MTÜ-d, erinevate haiguste patsientide esindusorganisatsioonid, tervishoiu professionaalid, kes kõik töötavad koos selle nimel, et täiustada/parandada tervist ja et tervishoid Euroopas saaks suuremat tähelepanu. Toetusfondil on esinduses 2 häält, millega saame kaasa rääkida kõikides valulistes küsimustes.

2016. aastal oli Toetusfondil kaks põhiprojekti. Kampaania „Tee väike ime“ käigus koguti annetusi rinnapiima analüsaatori ja pastörisaatori ostuks, et täpsemalt määrata emapiima koostis. 2016.a. novembrist alustas Tallinna Lastehaigla Toetusfond heategevuslikku kampaaniat “Ka õhk võib tappa” lastehaigla onko-hematoloogia osakonnas ravil olevate laste heaks. Kampaania jooksul koguti annetusi uute isolatsioonipalatite loomiseks raskelt haigetele lastele. Kampaania jätkus ka 2017. aasta esimeses pooles.

2016. aasta sügisel andis Toetusfond lastehaigla vastsündinute osakonnale üle kaks CPAP hingamisaparaati, mis soetati Selveri heategevusliku kampaania „Koos on kergem“ käigus kogutud annetuste eest.

Lisaks haigla vajadusteks soetatud aparatuurile on Toetusfond igal aastal toetanud individuaalselt lapsi, kes vajavad abi ravivahendite ja ravimite ostmisel. Toetati diabeedihaigeid lapsi insuliinipumpade ja transmitterite ostul, terviselaagri organiseerimist ülekaalulistele lastele, 2-aastase Christiani ravireisi Berliini ning epilepsiahaigele lapsele ravimite ostu 4000 euroga. Lisaks toetati arstide ja õdede täiendkoolitust, videobronhoskoobi ja mugavate tugitoolide soetamist intensiivraviosakonnas viibivate laste vanematele. Nõuandetelefoni „Lastearst kuuleb“ aastane ülalpidamiskulu oli 18 700 eurot ning lastereanimobiili kütusetoetus Neste Eestilt 13 000 eurot.

Toetusfondi juhataja võttis 2016. aastal igakuiselt osa EMSL ja Heateo Sihtasutuse poolt algatatud annetuste kogujate koostöö aruteludest, mille eesmärgiks kasvatada annetajate teadlikkust ning edendada annetamiskultuuri. Arutelude tulemusel sündis „Annetuste kogumise hea tava“ juhend.

Novembri lõpus toimus vabaühenduste ja ajakirjanike kohtumine Avatud Eesti Fondis, mille eesmärgiks oli kontaktide loomine ning vastastikuse koostöö parandamine.

2017. aastal jätkus Toetusfondi põhiprojektina kampaania „Ka õhk võib tappa“, mille eesmärgiks oli uute isolatsioonipalatite loomine onko-hematoloogiaosakonda.

14. veebruaril, sõbrapäeval, andis Tallinna Lastehaigla Toetusfond lastehaiglale üle uued operatsiooniinstrumendid. 97 operatsioonikomplektis on kokku 2861 instrumenti 37 erineva operatsiooni jaoks.

Veebruaris andis Selver Tallinna Lastehaiglas üle kampaania „Koos on kergem“ raames kogutud annetused, mille eest soetati hingamisfüsioloogia keskusele köhaaparaat ja ostsillomeeter, millega saab väikelastel hingamisfunktsiooni mõõta.

2010. aastal alanud koostöö Tallinna Lastehaigla Toetusfondi ja Eesti Nukukunsti Majaga ning selle eestvedaja Svetlana Pchelnikovaga jätkus, kui maikuu alguses toimus rahvusvaheline nukunäitus Tallinna Lauluväljakul, mille piletituluga toetati Tallinna Lastehaigla Toetusfondi.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja traditsioonilisel Kevadballil koguti annetusi onkoloogiaosakonna isolatsioonipalatite rajamise toetuseks.

Juunis Remnikul toimunud laste terviselaagris osales kakskümmend 9-17 aastast ülekaalulist last, 2 füsioterapeuti ja 2 vabatahtlikku.

Juulis toimus heategevuslik golfivõistlus „Golf aitab!“. Idee algatajaks olid 2 lapsevanemat Lauri Jürjen ja Anti Metsamaa, kellel endal nii golfi kogemus kui ka tihe side lastehaiglaga. Appi tulid Golfi ajakirja toimetaja Monika Kuzmina, Piret Sepp Golf X Rae’st, Terje Varem Principal OÜ-st ja Helen Roonet Imagine AD-st.

Juba 9. aastat korraldas Tallinna Sakala Eragümnaasium jõulukontserdi ja laada, mille tulu annetati seekord diabeedihaigetele lastele insuliinipumpade ostuks. Kooliõpilaste heategevuslikud laadad toimusid ka paljudes teistes koolides. Nii toetasid lastehaiglas ravil olevaid lapsi õpilased GAGist, Eesti Rahvusvahelisest Koolist, Tallinna Õismäe Vene Lütseumist, Kannuka Koolist, Kadrioru Saksa Gümnaasiumist, Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumist , Kohila Keskkoolist, Viimsi Kooli 7c klassist.

Detsembri lõpus ETV eetris olnud «Jõulutunnel» kogus heade annetajate abil sügavalt enneaegsetele vastsündinutele mõeldud perekeskse intensiivravi üksuse loomiseks kokku 224 055 eurot.

Olerexi heategevuskampaanias „Tangi ja kingi“ osalenud inimesed aitasid koguda Tallinna Lastehaigla Toetusfondile 51 281 eurot, mis läks samuti enneaegsete vastsündinute intensiivravi perepalatite loomiseks.

2018. aasta suurprojektiks oli Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakonnas uute eriliste intensiivravi pereplatite renoveerimine, mille jaoks korraldati heategevuskampaania "Iga hetk on oluline". Perepalatites on vajalik aparatuur ning kõik tingimused selleks, et ema ja isa saaksid oma enneaegse beebiga kasvamise ja kosumise ajal ööpäevaringselt koos olla. Perepalatite sisustamise kogumaksumus oli 450 000 eurot, millest ligi poole moodustas 2017. aasta lõpus ETV saates „Jõulutunnel“ kogutud annetussumma.

Jätkasime ülekaaluliste laste toetamist, võimaldades neil käia kahel korral nädalas treeningutel lastehaiglas. Suvel toimus ka traditsiooniline 10-päevane terviselaager, kus sai osaleda 20 ülekaalulist last.

2018. aasta lõpus toetasime perekonda, kus pere mõlemal lapsel, 4-aastasel poisil ja 2-aastasel tüdrukul on diagnoositud ülimalt harva esinev kiiresti progresseeruv geneetiline haigus infantiilne neuronaalne tseroidlipofuskinoos.  Paraku ei andnud Cystagoni ravi nende laste puhul soovitud tulemust. Pere suurim lootus on pääseda mõnda rahvusvahelisse ravimiuuringusse, kus katsetatakse uusi välja töötatud ravimeid, mis võiksid lapsi edaspidi aidata. Toetusfond püüab perekonda jätkuvalt aidata.

Aasta lõpus toimunud McHappy Day heategevuskampaania raames müüs restoranikett McDonald’s rinnamärke ning kogus oma külastajate abiga reanimobiiliostu toetamiseks 22 000 eurot.

2018. aasta detsembris korraldas Selver 16. korda heategevuskampaania „Koos on kergem“. 53 Selveris üle Eesti koguti klientide annetusi oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakondadele. Suurim toetussumma – 59 000 eurot – kogunes tänu headele annetajatele Tallinna Lastehaiglale. Annetussumma eest soetatakse elektroentsefalograaf, mis on meditsiiniseade aju elektrilise aktiivsuse registreerimiseks. Uus aparaat avab paremad võimalused peaaju haiguste nagu epilepsia, une- ja teadvushäired, kaasaegseks diagnostikaks ning raviks.

Jõulukuul Olerexi heategevuskampaanias „Ulata abikäsi“ osalenud inimesed aitasid koguda Tallinna Lastehaigla Toetusfondile ligi 10 000 eurot käeroboti soetamiseks. Käerobot on väga kaasaegne aparaat, mis on ennekõike mõeldud nende patsientide tarbeks, kellel on ühe kehapoole halvatus või kes ei saa neuroloogiliste häirete tõttu oma käsi tavapärasel viisil liigutada ning vajavad erilist teraapiat.

2019. aasta alguses avati vastsündinute ja imikute osakonnas kauaoodatud intensiivravi perepalatid. Toetusfondi 2019. aasta põhiprojektiks oli uue lastereanimobiili soetamine Tallinna Lastehaiglale. Reanimobiiliostule pani teiste seas õla alla USA rockansambel Metallica, kes tegi annetuse Tartus toimunud kontserdi piletimüügitulust. Reanimobiiliostu toetati ka iga-aastase Tallink Duty Free koolitusmessi käigus korraldatud heategeva loteriiga ning avatud Talude Päeval HALINGA OÜ Piimajõe farmi külastanud inimeste annetustega.  10. detsembril toimunud Tallinna Lastehaigla Toetusfondi traditsioonilisel heategevuslikul jõululaadal kogusime uue lastereanimobiili soetamiseks 1353 eurot.  Neste Eesti on toetanud kütusega Tallinna Lastehaigla reanimobiili väljasõite alates 1993. aastast ning koostöö jätkub ka edaspidi.

Üha enam toetame haruldaste haiguste ravi, sest individuaalse abi vajadus on kasvamas. Jätkame Amy ja Elari Markuse abistamist ning toetame ka Irinat, kellel on ülimalt harva esinev kaasasündinud geenirike, mille tulemusel põeb tüdruk rasket immuunpuudulikkust kroonilist mukokutaanset kandidoosi. Meil on suur rõõm, et tänavu toetas nende laste ravi ka TV3 jõuluaegne heategevussaade „Inglite aeg“.  Juba pikki aastaid on Tallinna Sakala Erakool annetanud jõululaada ja –näidendi tulu Tallinna Lastehaigla Toetusfondile. Tänavune annetussumma läks Irina ravi heaks. 25. mail toimus Tallinnas Tondiraba Jäähallis esimest korda heategevuslik kosmonaudiharjutuste võistlus Worldman Games, mis kogus samuti raha Amy ja Elari Markuse raviks.

Jätkasime annetuste kogumist Tallinna Lastehaiglale käeroboti soetamiseks. Projekti suurimateks toetajateks olid AS Selver poolt detsembris korraldatud kampaania „Koos on kergem“, restoranikett McDonald’s novembris korraldatud heategevuskampaania „McHappy Day“ ning Olerexi jõuluaegne kampaania „Ulata abikäsi“.

Kuuendat aastat korraldas Toetusfond ülekaalulistele lastele suvelaagreid, kus pannakse rõhku aktiivsele liikumisele ja tervislikule toitumisele. Lisaks laagritele toimuvad kaks korda nädalas regulaarsed treeningud Tallinna Lastehaiglas. Toitumisnõustaja Erik Orgu, Santa Maria, restoran Basiilik ja 725 eraisikut korraldasid heategevuskampaania, mille tulu annetati võitluseks laste ülekaalulisusega. 1. juunil toimus Tallinna vanalinnas traditsiooniline Rimi Juunijooks, millest osa võtnud ligi kolm tuhat liikumisharrastajat annetasid ülekaaluliste laste suvelaagri toetuseks.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu liige Tiit Kõuhkna toetas 17. aastat   lastehaigla parima arsti, nooarsti, õe ja kaheksandat aastat ka noorõe premeerimist.

Jätkub koostöö Logotrade OÜ-ga – 2019.a. valmistas firma Tallinna Lastehaigla Toetusfondile fondi logoga tooteid, mida oleme saanud kinkida oma toetajatele ja jõulude ajal lastehaiglas viibivatele lastele. 2019. andsime koostöös ettevõttega The Buddies välja urmelite nuputamis-ja värviraamatu, mida saab jagada ajaveetmiseks haiglas olevatele lastele. Toetusfondi poolt välja antud heategevuslik muinasjuturaamat „Urmelid ja 12 heategu“ on jätkuvalt müügil Apollo raamatukauplustes.

Mugavat võimalust teha annetusi pakub mTasku rakendus. Annetada saab vaid paari klikiga ning internetipanka sisenemata või sularaha omamata.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi südamevalguse installatsioon oli 2019. aastal eksponeeritud tehnoloogiamüügifirmas Valge Klaar, Telia Kristiine keskuse esinduses, Rotermanni kvartalis, Kadriorus festivalil „Valgus kõnnib“ ning Ülemiste keskuses. Helistades Toetusfondi annetustelefonide numbritele saavad heategijad teha 5-, 10- või 25-eurose annetuse ning panna südamel tulukesed vilkuma.

President Kersti Kaljulaid andis 22. veebruaril Laulasmaal Arvo Pärdi Keskuses üle riiklikud teenetemärgid 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer pälvis Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi. Inna Kramer on juhtinud Toetusfondi tegevust 20 aastat. Vabariigi President tunnustas riikliku teenetemärgiga ka muusik Jaagup Kreemi, kes on pikaaegne Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu liige. Jaagup Kreem pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Loe edasi