Tee annetus

AITA SINAGI MEIL AIDATA

Helista annetustelefonile või TEE ANNETUS KODULEHEL

900 7705
5 € 900 7710
10 €
900 7715
25 €

AITA SINAGI MEIL AIDATA

Helista annetustelefonile

900 7705
5 €

900 7710
10 €

900 7715
25 €

2010-2014

2010. aastal sai kõnniroboti heaks ettevalmistatud kampaania uue hoo- projekti

patrooniks hakkas Evelin Ilves, PR-i eest aitas hoolt kanda Janek Mäggi ja OÜ Powerhouse, avalikkusele tutvustas projekti ja aitas annetusi koguda Kanal2 läbi saate „Tantsud tähtedega”, suurimad annetused lisaks toetusfondi panusele tulid RSA Kindlustuselt ja Osvald Timmase Mälestusfondist Kanadast ning Eesti Šveitsi Koostööprogrammist. Ülekanne ELIL-lt toetas samuti kõnniroboti ostu. Nii sai kõnniroboti projektist aasta suurim õnnestumine- 4,5 mln krooni maksev kõnnirobot jõudis lastehaiglasse 2010 aasta lõpul ja selle esmaesitlus avalikkusele ja erialaspetsialistidele toimus 26.jaanuaril 2011.a. Tänu avalikkuse suurele toetusele kogunes toetussumma isegi suuremaks kui kõnniroboti hind, mis teeb võimalikuks peagi juurde muretseda teismelistele mõeldud ortoosid.

Koostöös Tallinna Lastehaigla Toetusfondi ja Eesti Nukukunsti Majaga valmis projekt “Südamega nukud”, mille algatajaks on Moskva Nukukunsti Maja omanik Svetlana Pchelnikova. Moskva projekti eeskujul jagame ka meie Eestis tuntud ja austatud inimestele nukkude toorikud, mille valmistamisel tuleb kasutada oma hinge, unistusi, fantaasiat ja pühendumist, et valmiks Südamega Nukk. Meie projekt sai alguse juunis 2010, mil nuku valmistamisega tegi algust Evelin Ilves.

Sokos Hotel Viru konverentsikeskus annetab alates juunist kuni 2011. aasta lõpuni iga konverentsil osaleja pealt 5 krooni Tallinna Lastehaigla Toetusfondile.

Coca-Cola HBC Eesti AS korraldas novembris-detsembris 2010 kampaania, mille jooksul kogunes iga müüdud 2 l joogi pealt toetus, mida kasutame taastusraviosakonda uue jõusaali sisustuse muretsemiseks. Lisaks külastas Coca-Cola jõulukaravan ka tänavu haigla patsiente. Ettevõte oli üles kutsunud ka oma kliente toetama taastusraviosakonda vajalike vahenditega.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond on oma kahte juubelisünnipäeva tähistanud konverentsiga, kus pikema arutelu läbivaks teemaks on olnud head tegemine. 3.detsembril 2010.a. organiseerisime järjekordse esindusliku konverentsi „Heategevuse aastakonverents 2010”, mis toimus Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskuses.

Miks tegeleda heategevusega? Mida see ühiskonnale annab? Kui paljusid abivajajaid see aitab? Kes tegelikult abi vajavad? Kas, kuidas ja miks olla hea? Nendel teemadel mõtlesid korraldajate ja osalejatega kaasa esinejad Evelin Ilves, Laine Jänes, Priidu Pärna, Margus Saar, Tiia Tulviste, Jaan Tamsalu, David Vseviov ja Toomas Luman.

2011. aasta 26. jaanuaril toimus kõnniroboti esmaesitlus avalikkusele ja erialaspetsialistidele. Sellest ajast on kõnnirobot olnud pidevalt kasutuses. Kohe protseduuride algusetapil sai selgeks, et Eesti lapsed on oma Lääne-Euroopa eakaaslastest tunduvalt suuremat kasvu ja nii olime fakti ees, et teismelistele mõeldud ortoosid tuli koheselt tehasest tellida. Tänu korrektsele ja õigeaegselt esitatud aruandlusele ning soodsale valuutakursile saime lisatoetuse Eesti Šveitsi Koostööprogrammist uute ortooside ostuks. 2011. aasta suvel saime tehasest ortoosid kätte ja need võeti kohe kasutusse. Nii paranesid just teismeliste kõnniroboti kasutusvõimalused.

Lisaks Karto OÜ-le ja Saargraafika OÜ-le sõlmis toetusfond koostöölepingud veel kahe firmaga – Tombak ja Vivesti – jõulukaartide müügist laekuva annetusprotsendi kasutamiseks heategevusprojektides.

Uus koostöö sai alguse Park Inn by Radisson Central Tallinn hotelliga, mille esindajad külastavad lastehaiglas ravil olevaid lapsi iga paari kuu tagant, et siis koos midagi huvitavat teha. Esimesele kohtumisele tuli lastega kohtuma meistrimees, kes valmistas õhupalliloomi jm esemeid.

Samal aastal toimus Evelin Ilvese ja MTÜ Institute of Photography initsiatiivil lastehaigla onkoloogiaosakonnas imetore projekt osakonna patsientidele. Firma NIKON kinkis toetusfondile 8 erinevat kaasaegset fotoaparaati, palkas fotoringi juhendaja ja korraldas üks kord kuus osakonna patsientidele fotoringi, mida külastasid erinevad külalised- näitlejad, mustkunstnik, zooloog koos oma kasvandikega, muusikud jne. Alati osales ka Evelin Ilves. Detsembris 2011 korraldati koostöös Sokos Hotel Viruga kursuse lõpetamise puhul fotonäitus hotelli konverentsikeskuses. Näituse avamine kujunes noortele fotograafidele väga meeleolukaks. Hetkel saab näituse eksponaate näha veel lastehaiglas. Osakonna töötajate sõnul on fotoring kui emotsionaalne tegevus kinkinud pikki päevi haiglas viibivatele lastele palju rõõmu.

2012. aasta tõi toetusfondile taas uued koostööprojektid – Kaunis Muusika MTÜ poolt organiseeritud kontsertidega – Sõru Jazz Hiiumaal ja Tuletorni kontserdid Peipsi ääres –piletituludest toetati toetusfondi uue radioloogia aparatuuri ostmisel. Turismifirma GOAdventure toetas insuliinipumpade ostu septembrikuus müüdud pakettide müügihinnast. Tallinna ja Tartu kaubamajad kogusid lastehaiglatele mänguasju.

Kanal 2 toetus jätkub uues vormis – „Tantsud tähtedega“ saade on asendunud uue vormiga „Tähed jääl“. Sel aastal kogunes toetus uue lastereanimobiili ostuks.

Suvel toimus Coca-Cola toetusel tore terviselaager Marksal, kus 20 ülekaalulist last tegelesid 10 päeva jooksul tervisliku liikumisega ja said õpetust tervislikust toitumisest. Tagasiside oli laste ja nende vanemate poolt väga positiivne. Soov on laagrit jätkata ka tulevikus, sest vajadus selle järele on ilmne. Lastele oli laager tänu toetusele tasuta.

Toetusfondi osavõtul toimusid annetuste temaatikat käsitlevad ümarlauad Praxise ja EMSL-i eestvõtul. Samuti on annetuste ja heategevuse teema olnud arutusel paljudes meediaväljaannete – Dolovõje Vedomosti, Eesti Elu, Postimees (mille vahel ka ilmunud toetusfondi heategevuslik ajaleht- „Heategu tulevikku“), Äripäev.

TBWA valmistas ette ja disainis täiesti omalaadse heategevusliku projekti „URMELID“. Kuna selle ettevalmistusperiood osutus planeeritust tunduvalt pikemaks, siis on soov on teha sellega algust 2013. aasta jaanuaris Toetusfondi sünnipäevaürituste raames.

2013. aasta 17. jaanuaril toimus KUMU-s Tallinna Lastehaigla Toetusfondi 20. sünnipäevale pühendatud konverents. Seoses sellega ilmus raamat toetusfondist, tema sõpradest ja toetajatest. Raamatus „Heategu tulevikku“ rääkisid mitmed avaliku elu tegelased, lapsevanemad, arstid ja fondiga ajalooliselt seotud isikud oma kogemustest ja seostest heategevusega Eestis – Evelin Ilves, Hanno Pevkur, Adik Levin, Margus Saar, Tauno Kangro jpt. Konverentsi avaettekandega astus üles tuntud lasteraamatute illustraator Ilon Wikland, heategevuse tulevikuväljavaadetest Eestis rääkisid Evelin Ilves, Taavi Rõivas, Andrus Aljas, Janek Mäggi, Urmas Oru, Pille Lill, Rein Kilk ja Haldo Oravas. Eestlaste häid tegusid kaugel Kanadas tutvustas Lea Kõiv.

2013. aasta põhiprojektideks olid annetuste kogumine EEG-labori loomiseks lastehaiglasse ja lastereanimobiili ostuks. Lisaks lastehaigla vajadustele on igal aastal toetatud ka individuaalselt lapsi, kes vajavad abi ravivahendite ostmisel, terviselaagri organiseerimist ülekaalulistele lastele, nõuandetelefoni „Lastearst Kuuleb“ ülalpidamist.

Toetusfondi tegevust kajastav vaheleht „Heategu tulevikku” ilmus Eesti Päevalehe ja Eesti Ekspressi vahelehena – kirjutati toetusfondi 20. sünnipäevast; pikem lugu oli suuremeelsetest annetajatest Inna ja Aadu Randpalust.

Jätkuva koostöö raames toimus maikuus rahvusvaheline nukunäitus Tallinna Lauluväljakul, novembris-detsembris oli Eesti Nukukunsti Majas üleval näitus „Kassimaagia“ ning taas läks pileti- ja müüdud eksponaatide tulu Toetusfondile EEG-labori toetuseks.

Juba viiendat aastat järjest korraldasid Sakala Eragümnaasiumi lapsed ja lapsevanemad jõulukontserdi ja -laada, Fondile annetatud raha kasutasime ravimi ostmiseks epilepsiahaigele lapsele.

2013. aastal lisandus Tallinna Lastehaigla Toetusfondi toetajate hulka mitmeid uusi sõpru/toetajaid uute ja huvitavate projektidega. Head algatust näitasid Saku ja Kiili valla noored, kes otsustasid toetada Tallinna Lastehaiglale uue reanimobiili ostu. Selleks korraldati heategevuskampaania 1. juunil Tallinna suuremate kaubanduskeskuste juures. Kui sellised algatused tulevad noorte enda poolt, teeb see heategevuse tuleviku suhtes südame rahulikuks. Septembris toimus Läti Suursaadiku abikaasa Inara Eihenbauma eestvedamisel Tallinnas Meriton Hotellis rahvusvaheline heategevuslaat, millest ka toetusfond koos vabatahtlike abilistega osa võttis. Laadal olid esindatud heategevusorganisatsioonid ja Eestis resideeruvate erinevate diplomaatiliste esinduste esindajad. Heategevuslaadal kogunenud sissetuleku annetas meile Jaapani Suursaatkond.

2014. aastal sai Tallinna Lastehaigla tasuta kasutamiseks Toetusfondilt 40 000 eurot maksva EEG- aparaadi, 120 000 eurot maksvat 3 uut kaasaegset NAVA süsteemiga hingamisaparaati ja 32 000 eurot maksva operatsioonilaua. Lisaks lastehaigla vajadusteks soetatud aparatuurile on toetusfond igal aastal toetanud ka individuaalselt lapsi, kes vajavad abi ravivahendite ostmisel. Lisaks toetati kahe terviselaagri organiseerimist ülekaalulistele lastele (mis aitasid lastel kaalu langetada ja õpetasid tervislikku toitumist) ja psühhiaatriakliinikut vajalike testide ostul; uued imetamistugitoolid sai vastsündinute ja imikute osakond.

Eriti edukalt kulges 2014. aasta Selveri toetuskampaania „Koos on kergem”. Toetus läks uue kaasaegse endoskoopilise aparatuuri ostuks.

Esimest korda korraldas toetusfond heategevuslaada lastehaiglas, kaasates kõiki töötajaid müüma ja ostma. Kuigi omavalmistatud hoidiseid ja käsitööd oleks võinud veelgi rohkem olla, saadi kokku 130 ühikut, millest enamus ka ära osteti. Kogunenud tulu läks vastrenoveeritud anestesioloogia-intensiivraviosakonna hingamisaparaatide eest tasumiseks.

Viimsi kooliõpilaste poolt korraldatud heategevuslik perepäev ja ball toimus 10. mail Viimsi koolihoovis ja õhtul kooliaulas. Toetusfondi meeskond oli perepäeval väljas koos reanimobiiliga.

Augustis toimus kampaania “Uuele ringile!”, mille raames aitasid Itella SmartPOST ja Aarete Laegas koguda Tallinna Lastehaiglas ravil viibivatele lastele mänguasju. Kampaania patrooniks oli Lenna Kuurmaa. Kokku saadeti ettevõtmise käigus lastele enam kui 500 pakiga mitu tuhat mänguasja.  


Loe edasi